donderdag, 19 september 2013 00:00

Font awesome is awesome

Ik was laatst wat door het internet aan het struinen en kwam op iets wat ik nog niet eerder gezien had. Namelijk Font Awesome. Font Awesome is een embeddable font gemaakt door Dave Gandy. Het is niet zomaar een font, maar het is een font bestaande uit icons die zeer handig te gebruiken zijn in elke website.

Het font werkt met CSS en alle icons zijn al voor geprogrammeerd in het CSS bestand. Zo kun je gemakkelijk ergens een class aan geven waardoor het veranderd in het icon.
De icons bestaan uit een font, het voordeel hiervan is dat je niet voor elk icon een aparte afbeelding hoeft te maken maar gewoon het font kunt gebruiken. Een ander voordeel is dus (Omdat het een font is) dat het niet uitmaakt hoe groot of hoe klein je het icon maakt. Het blijft altijd duidelijk en strak en nooit pixelated!

Ik zelf heb al veelal over mijn nieuwe website gebruik gemaakt van font awesome. Maak je zelf ook websites, en gebruik je dus ook regelmatig icons? (Wie niet?) Bekijk dan Font Awesome, het is zeker de moeite waard! Bekijk ook mijn website en kijk waar je allemaal Font Awesome tegen komt! Good luck and stay awesome Font Awesome!