Eddie Hamasaki gaat verder onder Rex Media

Eddie Hamasaki gaat verder onder Rex Media

Beste bezoeker,

Ik ben gestopt als freelancer onder de naam Eddie Hamasaki. Mijn bedrijf en alle werkzaamheden gaan verder onder de naam Rex Media.

U kunt ons online bezoeken op www.rexmedia.nl of langs komen in ons pand op Spuiweg 59 in Dordrecht

Telefonisch zijn wij ook te bereiken op 078-7505844

Bezoek Rex Media
maandag, 30 oktober 2017 13:45

Freelance webdesigner of webdesign bedrijf, wat past het beste bij uw project?

Bent u op zoek naar een nieuwe website? Er zijn veel bedrijven en freelancers die u een nieuwe website kunnen aanbieden, maar wat is nu precies het verschil in samenwerken met een freelancer en samenwerken met een bedrijf? Lees het hier!

Een freelance webdesigner en een bedrijf kennen beide hun voor- en nadelen. Het is dus belangrijk dat u zelf weet wat het inhoud en waar u naar op zoek bent in het vinden van uw nieuwe webdesigner.

Samenwerken met een freelance webdesigner

Een freelance webdesigner is een persoon die zelf websites maakt en ontwikkeld. Je hebt vaak te maken met één persoon die het volledige project op zich neemt. Mocht een freelancer met een bepaald deel van het project moeite hebben bestaat de kans dat hij een externe expert in zal huren om het deel op te lossen wat hij zelf niet kan realiseren. Dit zorgt er voor dat een website vaak voor een relatief lage prijs gemaakt kan worden.

Met een freelancer is het belangrijk het portfolio goed te bekijken. Omdat een freelance webdesigner één persoon is is het erg belangrijk dat de stijl aansluit bij wat u zoekt omdat de stijl van het werk in het verleden vaak veel zegt over hoe de freelancer uw toekomstige website zal bouwen.

Pluspunten:
  • Vaak een lagere prijs dan een bedrijf.
  • Alle kennis in één persoon.
  • Directe communicatie met de persoon die het project realiseerd.
Minpunten:
  • Altijd contact met één persoon.
  • Werkt vaak in een bepaalde stijl.


Samenwerken met een webdesign bedrijf

Een webdesign bedrijf houd in dat er meerdere mensen werken binnen één bedrijf. Vaak hebben al deze mensen hun eigen specialiteit zoals designer, developer en project manager. Je hebt over het algemeen contact met de project manager en deze geeft alle informatie door aan de persoon die het deel op zicht neemt. Omdat er meerdere mensen aan een project werken is de prijs vaak hoger dan deze van een freelancer.

Een webdesign bedrijf heeft vaak een wat gevarieerder portfolio omdat ze meerdere specialisten in dienst hebben. Een bedrijf zal ook vaker nieuwe mensen in dienst nemen en dus zo hun specialisaties bij houden.

Pluspunten:
  • Grote groep mensen werken aan jouw project.
  • Gevarieerd portfolio.
  • Veel specialiteiten in een bedrijf.
Minpunten:
  • Je communiceerd vaak met een tussenpersoon.
  • Prijs is vaak hoger dan een freelancer.


Wat is de beste keuze?

De beste keuze hangt totaal van uw project en uw budget af. Bent u zelf een klein tot middelgroot bedrijf dan is een freelancer vaak de juiste keuze. Bent u een groot bedrijf is het handig om een heel bedrijf en team achter je te hebben en zal een webdesign bedrijf dus beter aansluiten.

Ik zelf werk als freelance webdesigner en werk ook voor het bedrijf Rex Media.
Wat u ook zoekt, ik kan u altijd een passende oplossing bieden. U kunt altijd contact met mij opnemen als u vragen heeft.